مدیر جهاد کشاورزی خلخال گفت: با انجام اقدامات حمایتی و اجرای برنامه‌های ترویجی و آموزشی سطح زیرکشت محصول گل محمدی در این شهرستان ۱۵ درصد افزایش یافت.

به گزارش خلخالیم، محمد شاد خاطر در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: با ترویج کشت و پرورش گل محمدی در بین کشاورزان منطقه و توسعه کشت این محصول  در اراضی دیم ، در آینده نزدیک خلخال تبدیل به قطب تولید این محصول با ارزش کشاورزی در استان اردبیل می‌شود.

وی اظهارکرد: امسال با اختصاص ۲۵ هکتار از اراضی کشاورزی این شهرستان به کشت این محصول ارزشمند کشاورزی سطح زبرکشت گل محمدی خلخال به ۱۶۵ هکتار افزایش یافته است.

وی گفت: در حالی که سطح زیرکشت این محصول در خلخال ۱۶۵ هکتار است از این مقدار ۱۴۰ هکتار نهال‌های بارور هستند که بصورت آبی کشت شده  ،۲۰ هکتار نهال‌های غیر بارور بوده که امسال به سطح زیرکشت اضافه شد و همچنین پنج هکتار ازاراضی نیز بصورت دیم زیرکشت گل محمدی رفته است.

وی اظهارکرد: خلخال بدلیل داشتن شرایط لازم از جمله ارتفاع مناسب از سطح دریا، اراضی مستعد کشاورزی و رطوبت پایین از مناطق بسیار مستعد کشور برای کشت گل محمدی است.

وی گفت: برغم قرار گرفتن نام خلخال در لیست ۴۰ منطقه مستعد برای پرورش گل محمدی در کشور و وجود مناطق مستعد این شهرستان برای کشت و پرورش این محصول، بی‌توجهی در گذشته موجب شده تا در حال حاضر تولید گل محمدی خلخال از حد انتظار پایین‌تر باشد.

مدیر جهاد کشاورزی خلخال  با اشاره به اینکه بطور میانگین ۲ هزار کیلوگرم گل محمدی تر در هر هکتار از اراضی زیر کشت این محصول در گلستان‌های منطقه تولید می‌شود، اظهارکرد: برداشت محصول گل محمدی از مزارع زیر کشت این محصول در مناطق مختلف این شهرستان آغاز شده است.

او بیان کرد: با توجه به شرایط آب و هوایی منطقه  پیش‌بینی می‌شود از سطح ۱۴۵ هکتار گلستان بارور گل محمدی ، بیش از ۲۸۵ تن محصول برداشت شود که این میزان در مقایسه با محصول برداشت شده سال قبل رشد خواهد داشت.

وی گفت: در سال‌های اخیر توجه خاصی به توسعه کشت گل محمدی در خلخال شده و با توزیع بیش از ۵۰ هزار بوته در بین کشاورزان و باغداران منطقه و با برنامه‌ریزی صورت گرفته در آینده میران برداشت این محصول نزدیک به ۲ تا سه برابر میزان تولید فعلی افزایش خواهد یافت.

مدیر جهاد کشاورزی خلخال اظهارکرد: نتیجه ترغیب کشاورزان برای ایجاد و راه‌اندازی صنایع فراوری این محصول و بهره‌وری بیشتر ، راه‌اندازی ۲ واحد کارگاه گلاب‌گیری بصورت نیمه صنعتی و با ظرفیت تولید هزار لیتر گلاب در این شهرستان است.

گل محمدی در جهان نه تنها به عنوان یک محصول کشاورزی با خواص غذایی بلکه به عنوان یک دارو نیز در درمان بیماری‌های گوارشی و پوستی مورد توجه بوده و محصولات فرآوری شده آن در صنایع بهداشتی، آرایشی و دارویی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

لینک کوتاه: khalkhalim.com/ad63b

 

 

اینجـــــــا تبلیغات کنید و در تمامــــــی صفحات دیده شوید

 

 

نظرات (0)

امتیاز 0 خارج از 5 بر اساس 0 رای
هیچ نظری در اینجا وجود ندارد

نظر خود را اضافه کنید.

  1. ارسال نظر بعنوان یک مهمان
Rate this post:
0 کاراکتر ها
پیوست ها (0 / 3)
مکان خود را به اشتراک بگذارید
برچسب ها: